Trafikkskole-juks avslørt på Romerike

Vegvesenet har avdekket at kjørelærere på Romerike jukser med antall timer i undervisningen. De melder om oppkjøringer som avbrytes på grunn av trafikkfare.

Publisert

Ifølge Romerikes Blad har tilsyn fra Statens vegvesen vist at enkelte kjøreskolelærere jukser med antall timer i den obligatoriske undervisningen i frykt for å miste kunder.

– Vi har i gjennomsnitt én førerprøve i uka der vi ser oss nødt til å avbryte hele oppkjøringen fordi kandidaten rett og slett utgjør en fare i trafikken. Det bekymrer oss at enkelte kjøreskoler slipper elevene altfor tidlig, sier kontorsjef ved Lillestrøm trafikkstasjon Ståle Bech, som er fagleder for sensoravdelingen.

I siste halvår i 2018 var det 36 tilsyn ved de 56 trafikkskolene som er registrert på Romerike. 16 av tilsynene avdekket avvik. Én skole har fått varsel om tilbakekalling av godkjenning, og én lærer mistet godkjenningen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer