Trafikkdirigent døde etter påkjørsel i Ål

En mann i 30-årene mistet livet etter å ha blitt påkjørt på riksvei 7 i Ål i Hallingdal mandag kveld. Bilføreren er siktet for overtredelse av vegtrafikkloven.

En mann i 30-årene mistet livet etter å ha blitt påkjørt på riksvei 7 i Ål i Hallingdal mandag kveld. Ulykken skjedde ved krysset til Nordbygdvegen, mellom Torpo og Ål. Foto: Vilde Jagland / Hallingdølen / NTB
En mann i 30-årene mistet livet etter å ha blitt påkjørt på riksvei 7 i Ål i Hallingdal mandag kveld. Ulykken skjedde ved krysset til Nordbygdvegen, mellom Torpo og Ål. Foto: Vilde Jagland / Hallingdølen / NTB Vis mer
Publisert

Ulykken skjedde like etter klokken 20 mandag kveld på riksvei 7 mellom Torpo og Ål.

– Påkjørselen har skjedd i forbindelse med veiarbeid der det har vært manuell dirigering. En trafikkdirigent er påkjørt og har omkommet, sier operasjonsleder Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt til NTB.

Mannens pårørende er varslet. Avdøde er hjemmehørende i Vestfold, skriver Hallingdølen.

– Veien blir stengt gjennom natten fram til tirsdag morgen. Politiet avhører vitner, deriblant også fører av bilen. Han er siktet for overtredelse av vegtrafikkloven paragraf 3, som omhandler at du skal kjøre aktsomt og varsomt, sier Gunnerød.

Ulykkesgruppen fra Statens vegvesen og kriminalteknikere fra politiet er på vei til Ål og vil gjøre undersøkelser på stedet gjennom natten.

Det er skiltet omkjøring for personbiler, men tyngre kjøretøy må ta en lengre omvei.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer