Trafikkdirigent døde etter påkjørsel - bilfører må i fengsel

Bilføreren som fikk sju måneders fengsel etter at han kjørte på en trafikkdirigent i Ål i Hallingdal høsten 2021, nådde ikke fram med sin anke i saken.

Mannen som ble dømt til sju måneders fengsel etter å ha kjørt på en trafikkdirigent i Ål høsten 2021, nådde ikke fram med sin anke til lagmannsretten. Foto: Vilde Jagland / Hallingdølen / NTB
Mannen som ble dømt til sju måneders fengsel etter å ha kjørt på en trafikkdirigent i Ål høsten 2021, nådde ikke fram med sin anke til lagmannsretten. Foto: Vilde Jagland / Hallingdølen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Den 26 år gamle tyske mannen som kjørte på den 33 år gamle trafikkdirigenten på riksvei 7 i Ål i september 2021, ble i februar dømt til sju måneders fengsel. 33-åringen fra Stavern i Vestfold døde på stedet.

Bilføreren ble i tillegg dømt til å betale 125.000 kroner i erstatning til hver av foreldrene til 33-åringen.

Borgarting lagmannsrett har fastsatt samme straff som tingretten. Mannen mister også førerretten i tre år og seks måneder, melder Hallingdølen.

Bilføreren har erkjent straffskyld og er heller ikke uenig i at han handlet uaktsomt. Men han var ikke enig i tingrettens konklusjon om at han var grovt uaktsom. Likevel fikk han ikke medhold i Borgarting lagmannsrett. Erstatningen til foreldrene ble økt til 180 000 kroner til hver av dem.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer