Totalt knust campingvogn dro med seg bilen

En campingvogn har blåst av veien på Valdresflye. Politiet advarer mot å kjøre over fjelloverganger i området med campingvogn på grunn av sterk vind lørdag.

En campingvogn har blåst av veien på Valdresflye. Politiet advarer mot å kjøre over fjelloverganger i området med campingvogn på grunn av sterk vind lørdag. Foto: Politiet Innlandet / NTB
En campingvogn har blåst av veien på Valdresflye. Politiet advarer mot å kjøre over fjelloverganger i området med campingvogn på grunn av sterk vind lørdag. Foto: Politiet Innlandet / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye vind flere steder i helgen. Meteorologisk institutt ber folk passe på når de skal ut på tur – både ved kysten og i fjellet.

– Det har vært mest vind på Nordvestlandet i dag, og det var faktisk oppe i full storm ved Stad tidligere i dag, noe som er veldig sjeldent for denne årstiden, forteller vakthavende meteorolog Per Egil Haga til NTB.

Årsaken til denne sterke vinden er et kraftig lavtrykk i Norskehavet. Det er også vind litt lenger nord, men det ser ikke ut til at dette er uværsvind, sier Haga.

– De får en liten sørvestlig kuling i Nordland, Troms og Finnmark også.

Illustrasjonsfoto fra Lista. Foto: Tor Erik Schrder / NTB
Illustrasjonsfoto fra Lista. Foto: Tor Erik Schrder / NTB Vis mer

– Ikke dra ut i småbåt

Meteorologisk institutt oppfordrer folk til å være forsiktige så lenge vinden varer.

– Unngå å dra ut i småbåt når det er så mye vind som det er på Nordvestlandet, og til en viss grad også i Trøndelag, sier vakthavende meteorolog Haga.

Vinden fortsetter utover ettermiddagen, men ser ut til å roe seg i løpet av kvelden og morgendagen.

– Lavtrykket beveger seg østover og trekker seg unna de mest vindutsatte stedene i landet, forteller han.

Campingvogn blåste av veien

Det er også mye vind i fjellet, noe som resulterte i at en campingvogn på Valdresflye blåste av veien tidligere lørdag. De to som kjørte bilen som trakk vognen, kom fra det uten fysiske skader.

Etter hendelsen kom politiet med en advarsel mot å kjøre over fjelloverganger i området med campingvogn på grunn av den sterke vinden.

Også meteorolog Haga sier det at det kan være greit å unngå de mest vindutsatte stedene:

– Det kan være ganske ubehagelig å være ute i fjellet når det er stiv til sterk kuling. Men det roer seg i morgen, beroliger han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer