Tore Strømøy: - Usikker på om beslutningen er riktig

Programleder Tore Strømøy sier han ikke hadde befatning med saken etter at dommen mot «Bamsegutt» ble kjent for ham 20. oktober.

Tore Strømøy sier han varslet redaktørene om dommen mot «Bamsegutt». Foto: Ole Martin Wold / NTB
Tore Strømøy sier han varslet redaktørene om dommen mot «Bamsegutt». Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Det skriver Strømøy selv i et innlegg på Facebook onsdag kveld.

På en pressekonferanse tidligere på dagen kunngjorde kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen at serien ikke vil bli publisert på nytt etter at kanalen trakk serien søndag.

– Det er et helt feil inntrykk som skapes i mediene nå, at jeg har noe som helst ansvar eller innflytelse på dette valget. Jeg er ellers usikker på om ledelsens beslutning er riktig, skriver Strømøy.

– Redaksjonen har jobbet med denne serien i over to år, en historie som har bestått av mange etiske problemstillinger, skriver Strømøy.

– Redaktører koblet inn fra dag en

Han forteller videre at på grunn av disse problemstillingene ble etikkredaktøren og andre redaktører koblet inn fra dag én

De har vært med på diskusjoner og avgjørelser hele tiden, ifølge programlederen.

–Jeg hadde ideen til serien og har vært programleder. Og har hatt kontakt med hovedpersonen. Dette har vært en spennende, krevende og givende jobb, skriver Strømøy.

Sendte dommen videre

Han forteller at han var i kontakt med politiet i Rogaland 20. oktober. Da fikk han tilsendt sedelighetsdommen fra 1991.

– Jeg sendte dommen videre til redaksjon og redaktør, og det var min siste befatning med denne saken. Etter dette vet jeg at det var etikkredaktør, distriktsredaktør og kringkastingssjef som bestemte hva som skulle gjøres med dette. Jeg registrerte bare at dommen ikke ble tatt med i serien.

Strømøy avslutter med å fortelle at han ikke kommer til å svare på flere henvendelser fra pressen.

– Jeg trenger å sove og har ikke sovet på fem dager.