Orderud-saken

Tore Sandberg har begjært NRK-sjefen avhørt

Etterforskeren som jobber for Per og Veronica Orderud, mener NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen må avhøres om uttalelser om Kristin Kirkemo og skytetrening.

Privatetterforsker Tore Sandberg har begjært NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen avgørt i for uttalelser han har gitt om Orderud-saken. Her fra en pressekonferanse med Per og Veronica Orderud. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Privatetterforsker Tore Sandberg har begjært NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen avgørt i for uttalelser han har gitt om Orderud-saken. Her fra en pressekonferanse med Per og Veronica Orderud. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Espen Orderud, Per Orderuds fetter, har gjengitt uttalelser fra Eriksen om at det skal ha vært en skytebane i Dagbladet da Kristin Kirkemo var ansatt i avisen, ifølge Romerikes Blad. Han hevder følgende uttalelse falt i forkant av en debatt på Sentrum Scene i Oslo om NRK-serien «Gåten Orderud» i fjor vinter:

«Det få vet, er jo at i kjelleren i Dagbladet hadde vi en skytebane. Der hadde faktisk vaktmesteren eller budbilsjefen skytetrening med Kristin Kirkemo. Dette la vi jo helt lokk på i forhold til ikke å bli innblandet i trippeldrapssaken.»

Thor Gjermund Eriksen ble ansatt som ansvarlig redaktør i Dagbladet i 2003, rundt fire år etter trippeldrapet på Orderud gård.

Nå har privatetterforsker Tore Sandberg bedt Gjenopptakelseskommisjonen avhøre Eriksen i forbindelse med behandlingen av Per og Veronica Orderuds begjæring om gjenopptakelse av trippeldrapssaken.

Eriksen mener Espen Orderud gjengir ham svært unøyaktig. Kirkemo var ansatt i Dagbladet en periode, og hun stilte opp som modell i forbindelse med noen reportasjer. Men hun har neppe fått «skyteopplæring», mener han. Skytebanen bedriftsidrettslaget hadde etablert i kjelleren i Akersgata var for luftgevær.

– Om det er en vandrehistorie eller et faktum, vet jeg ikke, men internavisa i Dagbladet laget en sak den gang med tydelig humoristisk/satirisk vinkling – en sak om at Kristin Kirkemo kan ha fått opplæring av bedriftsidrettslaget i Dagbladet, sier Eriksen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer