Privatetterforsker Tore Sandberg har begjært NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen avgørt i for uttalelser han har gitt om Orderud-saken. Her fra en pressekonferanse med Per og Veronica Orderud. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Privatetterforsker Tore Sandberg har begjært NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen avgørt i for uttalelser han har gitt om Orderud-saken. Her fra en pressekonferanse med Per og Veronica Orderud. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Orderud-saken

Tore Sandberg har begjært NRK-sjefen avhørt

Etterforskeren som jobber for Per og Veronica Orderud, mener NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen må avhøres om uttalelser om Kristin Kirkemo og skytetrening.

Publisert
Sist oppdatert

Espen Orderud, Per Orderuds fetter, har gjengitt uttalelser fra Eriksen om at det skal ha vært en skytebane i Dagbladet da Kristin Kirkemo var ansatt i avisen, ifølge Romerikes Blad. Han hevder følgende uttalelse falt i forkant av en debatt på Sentrum Scene i Oslo om NRK-serien «Gåten Orderud» i fjor vinter:

«Det få vet, er jo at i kjelleren i Dagbladet hadde vi en skytebane. Der hadde faktisk vaktmesteren eller budbilsjefen skytetrening med Kristin Kirkemo. Dette la vi jo helt lokk på i forhold til ikke å bli innblandet i trippeldrapssaken.»

Thor Gjermund Eriksen ble ansatt som ansvarlig redaktør i Dagbladet i 2003, rundt fire år etter trippeldrapet på Orderud gård.

Nå har privatetterforsker Tore Sandberg bedt Gjenopptakelseskommisjonen avhøre Eriksen i forbindelse med behandlingen av Per og Veronica Orderuds begjæring om gjenopptakelse av trippeldrapssaken.

Eriksen mener Espen Orderud gjengir ham svært unøyaktig. Kirkemo var ansatt i Dagbladet en periode, og hun stilte opp som modell i forbindelse med noen reportasjer. Men hun har neppe fått «skyteopplæring», mener han. Skytebanen bedriftsidrettslaget hadde etablert i kjelleren i Akersgata var for luftgevær.

– Om det er en vandrehistorie eller et faktum, vet jeg ikke, men internavisa i Dagbladet laget en sak den gang med tydelig humoristisk/satirisk vinkling – en sak om at Kristin Kirkemo kan ha fått opplæring av bedriftsidrettslaget i Dagbladet, sier Eriksen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer