Sri-Lanka:

Tordner mot dyrt drivstoff - krever presidentens avgang

Over hele Sri Lanka var det tirsdag demonstrasjoner mot stigende priser på bensin og diesel, som også er i ferd med å bli mangelvare i landet.

Rickshawsjåfører i Sri Lankas hovedstad Colombo i kø for å kjøpe bensin. Tirsdag er det demonstrasjoner over hele landet mot kraftig økende drivstoffpriser. Foto: Eranga Jayawardena / AP / NTB
Rickshawsjåfører i Sri Lankas hovedstad Colombo i kø for å kjøpe bensin. Tirsdag er det demonstrasjoner over hele landet mot kraftig økende drivstoffpriser. Foto: Eranga Jayawardena / AP / NTB Vis mer
Publisert

I en rekke byer ble offentlig transport, inkludert tog, hindret, og folks reiser til jobb og skole ble forstyrret, sier en politileder. Utenfor presidentens kontor demonstreres det for ellevte dag på rad.

Den største prisøkningen kom mandag, da diesel ble hele 64 prosent dyrere, mens bensinprisen gikk opp 33 prosent.

Demonstrantene krever at president Gotabaya Rajapaksa og hans bror, statsminister Mahinda Rajapaksa, går av.

Den økonomiske krisen på Sri Lanka har ført til mangel på amerikanske dollar, som igjen påvirker importen. Forrige uke ble all betaling av statens utenlandsgjeld satt på vent.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer