Friidrettstreneren Alberto Salazar er dømt etter en dopingsetterforskning. Foto: Kin Cheung, AP / NTB scanpix
Friidrettstreneren Alberto Salazar er dømt etter en dopingsetterforskning. Foto: Kin Cheung, AP / NTB scanpix Vis mer

Friidrett

Topptrener straffes for doping

Friidrettstreneren Alberto Salazar er utestengt i fire år for brudd på flere dopingregler. Han har tidligere trent blant andre mesterløperen Mo Farah.

Publisert

Bakgrunnen for straffen er at Salazar blant annet skal ha oppbevart og videresolgt testosteron. Det var det amerikanske antidopingbyrået (USADA) som fremmet saken og mandag besluttet et dommerpanel å dømme Salazar, opplyser USADA i en pressemelding.

Treneren ble satt under etterforskning av USADA etter at et BBC-program i 2017 kom med anklager om dopingbruk på treningsanlegget i Oregon, der Salazar holdt til.

Både Farah og Salazar avviste alle anklager om brudd på dopingreglene. Farah brøt med Salazar i 2017. Han er fire ganger OL-mester.

Jeffrey Brown, spesialist i endokrinologi, blir også straffet. Han skal ha samarbeidet tett med Salazar.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.