Fotball

Toppdommer står fram som homofil – dømte kampen med Kastrati-episoden

Ingress

PROVOSERT: Det ble hett i oppgjøret mellom Kristiansund og Vålerenga, hvor Flamur Kastrati blir husket for en spesiell kommentar. Video: Dplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotballdommer Tom Harald Hagen dømte kampen mellom Vålerenga og Kristiansund der homohets ble et tema søndag. Nå står han selv fram som homofil.

Det er i et intervju med Glåmdalen mandag at dommerprofilen forteller om egen legning og tanker rundt søndagens episode i Eliteserien.

– Jeg føler at tiden er moden, og jeg kan ikke tenke meg at det blir noe annet enn positivt for min del, sier Hagen til lokalavisen.

– Jeg vil ikke at dette skal vinkles som at jeg står fram som homofil. For meg har det alltid vært en helt naturlig del av livet. Du spør meg om jeg har tenkt på dette en stund, men det har jeg ikke. Jeg har vært sammen med jenter, og har ikke annonsert det til noen. Det samme har vært naturlig når jeg hatt en mannlig partner, tilføyer han.

Søndag var 42-åringen, som i flere år har vært blant Norges mest profilerte dommere, kampleder i oppgjøret der Kristiansund-spiller Flamur Kastrati kalte Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo «en soper».

– Det er jo toppen av ironi at det er akkurat jeg som dømmer den kampen, sier Hagen til Glåmdalen.

Mandag ble det samtidig kjent at Kristiansund har utestengt Kastrati i påvente av en intern gjennomgang av saken. Også Norges Fotballforbund har varslet at det kan bli aktuelt å gå videre med saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer