Tennis-stjerne tatt i doping

Topp-100-spiller i tennis suspendert for doping

Den chilenske tennisspilleren Nicolas Jarry er suspendert som følge av en positiv dopingprøve. To muskelbyggende stoffer ble funnet i hans prøve.

Nicolas Jarry i aksjon i ATP Cup i Australia tidligere i måneden, der han tapte alle sine tre kamper. Chileneren er nå suspendert som følge av en positiv dopingprøve. Foto: Tertius Pickard, AP / NTB scanpix.
Nicolas Jarry i aksjon i ATP Cup i Australia tidligere i måneden, der han tapte alle sine tre kamper. Chileneren er nå suspendert som følge av en positiv dopingprøve. Foto: Tertius Pickard, AP / NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

24-åringen er nummer 78 på ATP-rankingen, men han var i fjor sommer helt oppe på 38.-plass. Han er i skrivende stundt ranket som verdens beste double-spiller sammen med landsmann og lagkompis Juan Sebastian Cabal.

Den nesten to meter høye Jarry har spilt inn over to millioner dollar i prispenger så langt i karrieren.

Han ble testet i forbindelse med Davis Cup-sluttspillet i Madrid i november. I prøven ble det påvist spor etter de forbudte stoffene Ligandrol og Stanozolol. Det ble innledet dopingsak mot ham 4. januar, og han er suspendert med virkning fra tirsdag.

Jarry benekter å ha dopet seg. Han hevder via Instagram at konsentrasjonen av de ulovlige stoffene i hans urinprøve er forsvinnende liten, så lav at stoffene ikke kan ha hatt prestasjonsfremmende effekt.

– Jeg vil bruke de nærmeste dagene og ukene på å finne ut hvor stoffene kom fra slik at jeg sammen med mine juridiske rådgivere kan kaste lys over situasjonen, skriver han og antyder at han har fått i seg stoffene gjennom et brasiliansk vitaminpreparat hans lege anbefalte ham å bruke.

Jarry har vært i kvartfinale i double i Roland-Garros og US Open, men har som singlespiller aldri kommet lenger enn 2. runde i en Grand Slam-turnering.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer