Nicolas Jarry i aksjon i ATP Cup i Australia tidligere i måneden, der han tapte alle sine tre kamper. Chileneren er nå suspendert som følge av en positiv dopingprøve. Foto: Tertius Pickard, AP / NTB scanpix.
Nicolas Jarry i aksjon i ATP Cup i Australia tidligere i måneden, der han tapte alle sine tre kamper. Chileneren er nå suspendert som følge av en positiv dopingprøve. Foto: Tertius Pickard, AP / NTB scanpix. Vis mer

Tennis-stjerne tatt i doping

Topp-100-spiller i tennis suspendert for doping

Den chilenske tennisspilleren Nicolas Jarry er suspendert som følge av en positiv dopingprøve. To muskelbyggende stoffer ble funnet i hans prøve.

Publisert

24-åringen er nummer 78 på ATP-rankingen, men han var i fjor sommer helt oppe på 38.-plass. Han er i skrivende stundt ranket som verdens beste double-spiller sammen med landsmann og lagkompis Juan Sebastian Cabal.

Den nesten to meter høye Jarry har spilt inn over to millioner dollar i prispenger så langt i karrieren.

Han ble testet i forbindelse med Davis Cup-sluttspillet i Madrid i november. I prøven ble det påvist spor etter de forbudte stoffene Ligandrol og Stanozolol. Det ble innledet dopingsak mot ham 4. januar, og han er suspendert med virkning fra tirsdag.

Jarry benekter å ha dopet seg. Han hevder via Instagram at konsentrasjonen av de ulovlige stoffene i hans urinprøve er forsvinnende liten, så lav at stoffene ikke kan ha hatt prestasjonsfremmende effekt.

– Jeg vil bruke de nærmeste dagene og ukene på å finne ut hvor stoffene kom fra slik at jeg sammen med mine juridiske rådgivere kan kaste lys over situasjonen, skriver han og antyder at han har fått i seg stoffene gjennom et brasiliansk vitaminpreparat hans lege anbefalte ham å bruke.

Jarry har vært i kvartfinale i double i Roland-Garros og US Open, men har som singlespiller aldri kommet lenger enn 2. runde i en Grand Slam-turnering.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.