Tønnesen dro til for fullt i VM: Norsk 38-29-seier over Østerrike

Kent Robin Tønnesen meldte seg på i VM-racet med målshow mot Østerrike. Norge vant 38-29 og har et brukbart utgangspunkt før hovedrunden.

Kent Robin Tønnesen spilte en sterk 1.-omgang mot Østerrike i håndball-VM. Foto: Anne-Christine Poujoulat / Pool / AFP / NTB
Kent Robin Tønnesen spilte en sterk 1.-omgang mot Østerrike i håndball-VM. Foto: Anne-Christine Poujoulat / Pool / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den starter onsdag for norsk del mot Portugal i et nøkkeloppgjør.

Tønnesen har fått svært lite spilletid i Champions League for ungarske Veszprém i høst, men vært noe på banen i nasjonale seriekamper.

Kontrakten hans med Veszprém går ut til sommeren. Nettsteder i Ungarn meldte nylig at Tønnesen skal til Pick-Szeged fra sommeren av.

Han scoret på sine fem første skudd mot østerrikerne. Det gjør at han og høyreback-kollega Harald Reinkind i hvert fall har skutt seg varme med en god kamp hver hittil i VM.

Tok seg opp

Norge måtte jobbe en stund for å hekte av Østerrike. 17 baklengs den første halvtimen var langt fra godkjent. Forsvarsspillet ble bedre etter pause.

Sander Sagosen startet på benken, men kom inn midtveis i førsteomgangen. Han fortsatte målproduksjon av den høyere klassen. Den kan gjøre ham til VMs toppscorer.

Alexander Blonz gikk nesten rett fra å være på vei ut av VM med skade, til å score en god håndfull mål. Han fikk en vridning i kneet på oppvarmingen til Sveits-kampen.

Keeper Kristian Sæverås erstattet Torbjørn Bergerud langt ut i første omgang, og han klarte seg veldig bra blant annet med flere strafferedninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer