Tollhund på kveldslufting fant over 50 kilo hasj i pizzabil

Kveldsturen ble litt annerledes for tollhunden Centa, da labradoren plutselig fikk ferten av jobb. Nå er fire personer siktet i saken. To av disse er pågrepet.

Politiet fant over 50 kilo hasj i bilen, som ble beslaglagt. Fire personer i 20- og 30-årene er siktet i saken. To av dem er varetektsfengslet. Foto: Sørvest politidistrikt / NTB
Politiet fant over 50 kilo hasj i bilen, som ble beslaglagt. Fire personer i 20- og 30-årene er siktet i saken. To av dem er varetektsfengslet. Foto: Sørvest politidistrikt / NTB Vis mer
Publisert

Hendelsen fant sted 12. januar.

En ansatt i tollvesenet var ute på kveldstur med Centa i et boligområde i Stavanger, da hunden markerte på en bil som sto parkert. Hundeeieren tok kontakt med politiet, som rykket ut med egen narkotikahund. Også den markerte på bilen.

Inne i bilen fant politiet over 50 kilo med hasj og fire personer i 20- og 30-årene ble etter hvert siktet. To av disse er varetektsfengslet.

En ansatt i Tollvesenet gikk kveldstur med tjenestehunden sin Centa, da tollhunden markerte på en pizzabil som inneholdt over 50 kilo hasj. Foto: Sørvest politidistrikt / NTB
En ansatt i Tollvesenet gikk kveldstur med tjenestehunden sin Centa, da tollhunden markerte på en pizzabil som inneholdt over 50 kilo hasj. Foto: Sørvest politidistrikt / NTB Vis mer

Ifølge Stavanger Aftenblad skal bilen være en norskregistrert pizzabil. Eieren av pizzabilen ble pågrepet da han kom til politihuset i Stavanger og krevde bilen utlevert, sier påtaleansvarlig politiadvokat Odd Nesse til avisen.

Mannen nekter enhver befatning med narkotikaen, og hevder han har lånt bort bilen.

Min klient ville aldri oppsøkt politiet om han visste om narkotikaen, sier mannens forsvarer, advokat Helene Haugland.

Også den andre mannen som er pågrepet i saken nekter straffskyld. Det er ikke kjent hvordan de to siste som er siktet i saken stiller seg til siktelsen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer