Tolga-brødrene fikk medhold - kan kreve erstatning fra kommunen

Høyesterett gir Tolga-brødrene medhold og åpner for at de to nå kan kreve erstatning fra Tolga kommune for feildiagnostisering i den såkalte Tolga-saken.

Publisert

Brødrene mente de hadde krav på erstatning for krenkelser og påkjenning, men kommunen har ment at søksmålet måtte avvises fordi slike søksmål må rettes mot staten.

Dette fikk kommunen medhold for i både tingretten og lagmannsretten, men Høyesterett har altså nå gitt brødrene medhold.

– Høyesterett ga brødrene medhold og kom til at søksmålet kan fremmes mot kommunen. Det ble lagt vekt på at spørsmålet måtte avgjøres etter vanlige nasjonale regler, skriver Høyesterett i en pressemelding.

Brødrene har krevd 3 millioner kroner i erstatning fra Tolga kommune og Statsforvalteren etter at de i flere år var registrert i kommunen som psykisk utviklingshemmede uten å ha diagnosen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer