Tok farvel med dronning Elizabeth: – Unik, inspirerende og omsorgsfull

David Beckham og flere andre britiske idrettsstjerner hyllet mandag dronning Elizabeth på dagen da hun ble stedt til hvile.

David Beckham ville vise Dronningen den siste ære. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB.
David Beckham ville vise Dronningen den siste ære. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Idretten sto stille over hele Storbritannia mens britene viste den avdøde regenten den siste ære. Både klubber, enkeltutøvere og andre aktører i idretten postet kondolansemeldinger.

Den tidligere fotballstjernen David Beckham, som i helgen sto i kø i 13 timer for å få se monarkens kiste i Westminster Hall, var blant dem som la ut en hyllest i sosiale medier.

«Dronningen vår er hjemme. I dag tok vi et siste farvel med Hennes Majestet Dronningen. Denne uken har verden sørget over tapet av en unik, inspirerende og omsorgsfull leder,» skrev han på Instagram.

«Folk fra alle samfunnslag kom sammen i tusenvis for å vise takknemlighet overfor vår elskede dronning. I tillegg til den utrolige seremonien og tradisjonen, har vi sett en kjærlig familie sørge over en mor, bestemor og oldemor med verdighet og dedikasjon», fortsatte han.

Bemerkelsesverdig liv

Beckham møtte dronningen flere ganger i løpet av fotballkarrieren.

Tungvektsmesteren Tyson Fury var også blant idrettsheltene som markerte dronning Elizabeths begravelse.

«Jeg har vært borte fra sosiale medier de siste ti dagene og sørget i respekt for dronningen vår som er død. Jeg håper begravelsen går bra, kondolerer til hele familien, og håper hun får hvile i himmelen i evigheten», het det i bokserens hyllest.

Den engelske fotballigaen (EFL), som organiserer divisjonene under Premier League, var også på banen for å vise den avdøde monarken den siste ære.

«På dagen for begravelsen til Hennes Majestet Dronning Elizabeth II, vil EFL og våre klubber være sammen med nasjonen i å reflektere over den avdøde regentens bemerkelsesverdige liv i tjeneste for landet, og våre tanker går til kongefamilien.», het det der.

Beskytter

En lang rekke Premier League-klubber mintes også dronningen. Southampton postet et bilde av den avdøde regenten som overrekker FA-cuptrofeet til klubbens kaptein Peter Rodrigues etter seieren mot Manchester United i 1976.

Britisk idrett var også bredt representert under begravelsesseremonien i Westminster Abbey.

Dronningen var beskytter for en rekke sportsinstitusjoner, blant dem Det engelske fotballforbundet og den britiske OL-komiteen.

I 2012 viste hun fram sine skuespillerferdigheter i en sekvens med James Bond-skuespiller Daniel Craig. Den ble benyttet i forbindelse med åpningsseremonien foran OL i London.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer