Annonse

Togproblemer på Østlandet og i Trøndelag

Avsporing, tog som sperret sporene og signalproblemer førte til store togproblemer på det sentrale Østlandet i rushtrafikken onsdag morgen.

Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Togpassasjerene må dermed smøre seg med tålmodighet.

På Lillestrøm stasjon sporet et tog av i morgentimene, og sperrer tre av sporene på stasjonen. Dermed er det færre spor i bruk, og annenhver avgang på linje L1 er derfor innstilt mellom Lillestrøm og Oslo S.

På Lillestrøm stasjon ble det dermed kaotiske tilstander. Togene er så fulle at selv konduktørene sliter med å få plass om bord, melder Romerikes Blad.

Det er varslet at problemene til å vare i flere timer, der passasjerene må regne med forsinkelser og innstillinger. Bane Nor varsler at de vil komme med ny informasjon klokken 15.

Togtrafikken mellom Tønsberg og Stokke er onsdag formiddag stengt på grunn av strømproblemer. Bane Nor jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid dette vil ta.

Mellom Brakerøya og Asker var det signalproblemer i morgentimene, noe som førte til forsinkelser. Ved 8-tiden opplyste Bane Nor at trafikken igjen kunne gå som normalt.

I tillegg var det på morgenen kun ett spor i drift mellom Holmlia og Kolbotn fordi et tog med tekniske problemer sto fast på Holmlia stasjon. Klokken 9 var dette problemet løst, men Bane Nor opplyser at passasjerer måtte regne med forsinkelser.

Også lenger nord er det trøblete. Ved Skogn stasjon i Trøndelag er det signalfeil som fører til forsinkelser på Nordlandsbanen. Bane Nor opplyste ved 10-tiden at signalfeilen var reparert, og at togene kunne gå som normalt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder