Toget som sperret Blixtunnelen på Follobanen fjernet

Blixtunnelen på Follobanen var mandag morgen stengt en kort periode etter at et tog sperret sporet i tunnelen.

Blixtunnelen på Follobanen var mandag morgen stengt en kort periode etter at et tog sperrer sporet i tunnelen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Blixtunnelen på Follobanen var mandag morgen stengt en kort periode etter at et tog sperrer sporet i tunnelen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Ved 8.40-tiden mandag opplyste Bane Nor at det var forsinkelser og innstillinger på Follobanen.

Årsaken var et tog som sperret sporet i Blixtunnelen, som førte til at tunnelen var stengt for trafikk i begge retninger. Kort tid senere var toget fjernet, men de reisende på Follobanen må fortsatt regne med forsinkelser som følge av hendelsen.

– Det ble stående mellom 13 og 15 minutter. Det er komplisert å forklare hva som gjorde at det ble stans, men det var en kombinasjon av signalfeil og teknisk feil på toget, sier pressevakt i Vy, Siv Egger Westin til Nettavisen.

Follobanen gjenåpnet søndag morgen etter at den måtte stenge 19. desember i fjor, bare én uke etter at milliardprosjektet ble åpnet for trafikk.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer