Tog på Vestfoldbanen kjørte inn i betongblokker

Et tog kjørte inn i store gjenstander som lå i sporet på Vestfoldbanen i Larvik tirsdag kveld. Ingen personer ble skadd.

Politiet på stedet i Larvik der store gjenstander ble funnet i togsporet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Politiet på stedet i Larvik der store gjenstander ble funnet i togsporet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det lå blant annet et brannslukningsapparat og betongblokker med armeringsjern i sporet, opplyser pressevakt Harry Korslund i Bane Nor til NTB.

Ifølge Korslund observerte togføreren en person med hodelykt i området.

– Vi ser alvorlig på dette. Store og tunge gjenstander har potensial til å skade tredjeperson, og det kan gå ordentlig galt. Slike ting i sporet kan føre til avsporinger når toget kommer i høy hastighet, sier Korslund til NTB.

Politiet er koblet inn i saken.

– Det er alvorlig å prøve å sabotere toget. Dette er ikke guttestreker, det er langt mer alvorlig enn som så, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i Sørøst politidistrikt til NTB.

Ifølge politiet var tømmerstokker, en gassflaske og en steinhelle plassert i sporet i området Elveveien i Larvik.

To tog skal ha truffet gjenstandene med rundt en times mellomrom. Det første toget kjørte i høy hastighet, og det smalt da toget traff gjenstandene, ifølge Groth. Andre gang kjørte toget saktere.

Vestfoldbanen var stengt mellom Larvik og Sandefjord i en periode tirsdag kveld, men togtrafikken kom etter hvert i gang igjen.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer