To vaksinedoser beskytter mot deltavarianten

To vaksinedoser fra Pfizer/Biontech eller AstraZeneca er like effektive mot deltavarianten som alfavarianten, viser en ny forskningsstudie.

Et nytt forskningsstudie publisert onsdag viser at to doser av koronavaksinen fra Pfizer eller AstraZeneca gir svært god beskyttelse mot deltavarianten. Foto: Tatan Syuflana / AP / NTB.
Et nytt forskningsstudie publisert onsdag viser at to doser av koronavaksinen fra Pfizer eller AstraZeneca gir svært god beskyttelse mot deltavarianten. Foto: Tatan Syuflana / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Nyhetsbyrået Reuters meldte onsdag kveld om funnet i studien publisert i New England Journal of Medicine.

Den smittsomme deltavarianten av koronaviruset dominerer nå smittebildet i verden, men myndigheter har understreket at vaksinering er svært effektivt i å forhindre alvorlig sykdom.

Forskningsrapporten viser at mRNA-vaksinen fra Pfizer og den omdiskuterte AstraZeneca-vaksinen, er svært effektive i å bygge immunitet mot deltaviruset.

Men studiet påpeker at det kun gjelder to vaksinedoser, og at én ikke er nok til å gi tilstrekkelig beskyttelse mot sykdommen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer