Dødstallene stiger etter jordskjelvet:

To tenåringer døde da ble truffet av en vegg

Antall døde etter fredagens jordskjelv i Tyrkia og Hellas har steget til 26, og over 800 er skadd. Letingen etter overlevende fortsetter.

KOLLAPSER: Et kraftig jordskjelv nordøst for den greske øya Samos har fått bygninger til å rase sammen i Tyrkia. Her fra byen Izmir. Video: IntelDoge / Twitter Vis mer
Publisert

De materielle ødeleggelsene ser ut til å være størst i Tyrkias tredje største by Izmir, der flere boligblokker raste sammen.

Redningsmannskaper lette fredag kveld etter overlevende i ruinene av minst 17 bygninger i Izmir. 70 personer er reddet i live fra 14 sammenraste bygninger, opplyste guvernør Yavuz Selim Kosger.

Kraftig skjelv

Jordskjelvet fredag ble målt til 6,6 av det greske seismologiske instituttet og 7 av det amerikanske jordskjelvinstituttet USGS. Skjelvet hadde sitt senter 16,5 kilometer under Egeerhavet, like nord for den greske øya Samos, som ligger rett utenfor Tyrkias kyst.

Det tyrkiske jordskjelvsenteret målte styrken til 6,9, og en mindre tsunami forårsaket høy vannstand og oversvømmelser flere steder langs kysten av Tyrkia.

Ifølge Tyrkias krisemyndighet AFAD er det hittil funnet 24 omkomne i Izmir, og 800 mennesker er skadd. Én av de døde druknet.

Fanget i ruinene

Øyenvitner fortalte også at det steg opp røyk flere steder i Izmir, som har drøyt 4 millioner innbyggere.

Det ble også meldt om mindre ødeleggelser på bygninger i seks andre tyrkiske provinser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer