To tenåringer er mistenkt for drapet på en EU-migrant som i begynnelsen av august ble funnet død i en park i Huskvarna i Sverige. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix
To tenåringer er mistenkt for drapet på en EU-migrant som i begynnelsen av august ble funnet død i en park i Huskvarna i Sverige. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix Vis mer

To svenske tenåringer dømt for mishandling av hjemløs EU-migrant

To svenske tenåringer er dømt for å mishandlet en hjemløs EU-migrant med døden til følge i august i fjor. Dette slår svensk lagmannsrett fast fredag.

Publisert

De to tenåringene, som var 16 år og 14 år da hendelsen fant sted i Huskvarna, erkjenner å ha mishandlet den hjemløse Gica, men nekter for å ha tatt livet av ham, melder SVT Nyheter.

De er frikjent for drap, men hovretten – den svenske lagmannsretten – finner det bevist utenfor enhver rimelig tvil at det var mishandlingen som førte til at «Gica» mistet livet. Retten utelukker imidlertid fortsett.

– Dette er ikke en type vold som normalt leder til døden, forklarer dommer Charlotta Riberdahl overfor pressen. Ifølge hovretten var ikke de to tenåringene seg bevisst i gjerningsøyeblikket at offeret kunne dø av skadene han ble påført.

Det er fastslått at en sterkt medvirkende årsak til dødsfallet er at mannens helsetilstand.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.