To svenske tenåringer dømt for mishandling av hjemløs EU-migrant

To svenske tenåringer er dømt for å mishandlet en hjemløs EU-migrant med døden til følge i august i fjor. Dette slår svensk lagmannsrett fast fredag.

To tenåringer er mistenkt for drapet på en EU-migrant som i begynnelsen av august ble funnet død i en park i Huskvarna i Sverige. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix
To tenåringer er mistenkt for drapet på en EU-migrant som i begynnelsen av august ble funnet død i en park i Huskvarna i Sverige. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix Vis mer
Publisert

De to tenåringene, som var 16 år og 14 år da hendelsen fant sted i Huskvarna, erkjenner å ha mishandlet den hjemløse Gica, men nekter for å ha tatt livet av ham, melder SVT Nyheter.

De er frikjent for drap, men hovretten – den svenske lagmannsretten – finner det bevist utenfor enhver rimelig tvil at det var mishandlingen som førte til at «Gica» mistet livet. Retten utelukker imidlertid fortsett.

– Dette er ikke en type vold som normalt leder til døden, forklarer dommer Charlotta Riberdahl overfor pressen. Ifølge hovretten var ikke de to tenåringene seg bevisst i gjerningsøyeblikket at offeret kunne dø av skadene han ble påført.

Det er fastslått at en sterkt medvirkende årsak til dødsfallet er at mannens helsetilstand.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer