To skadd på båttur i Australia - ble truffet av flygende «sverdfisk»

To brødre i Australia fikk alvorlige kuttskader da de ble truffet av «sverdet» til en seilfisk som kom gjennom lufta mens de kjørte båt i 40 kilometer i timen.

To brødre i Australia fikk alvorlige kuttskader da de ble truffet av «sverdet» til en seilfisk. Foto: NTB scanpix
To brødre i Australia fikk alvorlige kuttskader da de ble truffet av «sverdet» til en seilfisk. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Mannen som var nærmest fisken så den i siste minutt og holdt armen opp for å beskytte seg selv, og i hovedsak hodet, det er da fisken traff og skapte mest skade, sier Michael Kerry, en av mannskapet på redningshelikopteret som rykket ut til ulykken, til ABC News.

De to mennene i 40-årene kjørte i en rib i nærheten av Coffs Harbour da de ble truffet av den 80–100 kilo tunge fisken av typen marlin.

I likhet med sverdfisken har marlin en skarp utvekst på overkjeven, og «sverdet» traff begge brødrene. Det er ikke uvanlig at marlin gjør hopp over vannflaten.

- Fiskens skarpe snute spiddet åpen den yngste brorens høyre underarm og forårsaket et åpent brudd, opplyser politiet i New South Wales.

- Den eldre broren fikk et dypt kutt på høyre skulder.

En av de skadde ble fraktet til sykehus med lufttransport, mens den andre ble fraktet med ambulanse.

Visse typer australske marlin kan bli fem meter lange og veie like mye som en bil.

- Det er ikke hver dag du blir angrepet av en marlin, sier Kerry.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer