To siktet for drapsforsøk etter knivstikking på Råholt

Politiet endrer siktelsen til drapsforsøk etter knivstikking på Råholt mandag. En mann ble alvorlig, men ikke livstruende skadd.

En mann ble mandag hentet av luftambulanse etter melding om knivstikking på Råholt. Foto: Øyvind Holm Lønberg / NTB
En mann ble mandag hentet av luftambulanse etter melding om knivstikking på Råholt. Foto: Øyvind Holm Lønberg / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Det skriver Romerikes Blad.

– Siktelsen er endret etter en konkret vurdering av funnene i saken. Vi mener siktelsen for drapsforsøk er riktig og mer dekkende for gjerningspersonenes handlinger, og det gjenspeiler sakens alvor per nå, sier politiadvokat Eirik Braathen i Øst politidistrikt til avisen.

To menn på 28 og 30 år er siktet i saken. De var tidligere siktet for grov kroppsskade og ulovlig befatning med skytevåpen. Flere våpen er beslaglagt.

Onsdag samtykket de siktede til varetektsfengsling, og fengslingsmøtene går derfor som såkalt kontorforretning.

Påtalemyndigheten har begjært 30-åringen varetektsfengslet i to uker.

– Han samtykket til fengsling med brev- og besøksforbud, men ikke full isolasjon som er begjært. Jeg har snakket med min klient om saken, men ønsker ikke å kommentere hvordan han stiller seg til siktelsen på nåværende tidspunkt, sier mannens forsvarer, advokat Torgeir Falkum.

28-åringens forsvarer, advokat Bjørn Aksel Henriksen, bekrefter at hans klient samtykker til fengsling. Han vil ikke kommentere saken utover det.

Verken 28-åringen eller 30-åringen er avhørt av politiet. Fornærmede er avhørt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer