To siktet etter at barn ble innlagt på sykehus med livstruende skader

En mann og en kvinne er varetektsfengslet, siktet for grov mishandling av et barn som er innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim med livstruende skader.

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Inntrøndelag tingrett mener det er skjellig grunn til å mistenke at både kvinnen og mannen er skyldig i grov mishandling av barnet, eller medvirkning til dette. Paret, som kommer fra Levanger, ble derfor varetektsfengslet i fire uker, skriver Trønder-Avisa. Fengslingskjennelsen ble klar torsdag kveld.

Politiet startet etterforskning etter at de mandag 7. desember fikk melding fra St. Olavs hospital om at et barn ble innlagt med indre skader fredag 4. desember.

– På bakgrunn av de opplysningene vi fikk fra helsepersonell, besluttet politiet å starte etterforskning, sier politiadvokat Silje Noem i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Mistenker vold mot barn

Hun sier at Trøndelag politidistrikt bruker store ressurser på saken, og at Kripos bidrar aktivt i etterforskningen.

– Alle saker som omhandler mulig vold mot barn, tar politiet svært alvorlig. Vi prioriterer saken høyt og har startet en bred etterforskning. Vi er i en tidlig fase og jobber med flere hypoteser, både at det kan være medisinske årsaker og påført skade, sier Noem.

Barnets tilstand er fremdeles livstruende, opplyser politiet. De pårørende blir tatt hånd om av kommunens kriseteam og politiets pårørendekontakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer