To russiske OL-roere tatt for doping

De to roerne Nikita Morgatsjev og Pavel Sorin er kastet ut av den russiske OL-troppen etter positive dopingprøver.

Russlands OL-president Stanislav Pozdnjakov bekrefter at to roere har avlagt positive dopingprøver før OL. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB
Russlands OL-president Stanislav Pozdnjakov bekrefter at to roere har avlagt positive dopingprøver før OL. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB Vis mer
Publisert

Russlands OL-sjef Stanislav Pozdnjakov bekrefter at roerne har testet positivt for meldonium, et legemiddel som står på forbudslista.

– Begge utøverne er midlertidig suspendert fra konkurranse og trening, og er ekskludert fra OL-troppen, sier Pozdnjakov.

Meldonium har vært mye brukt i Russland, og flere russiske stjerner er blitt utestengt for å ha brukt det siden det havnet på forbudslista i 2016.

Morgatsjevs trener, Aleksander Kulagin, sier at han tviler på at hans elev har tatt stoffet bevisst, og antyder at han kan ha fått det i seg via en drikkeflaske.

Russland sender over 300 utøvere til OL, men de må konkurrere under nøytralt navn og OL-flagget som straff for organisert russisk dopingjuks.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer