Mann fra Georgia drept

To russiske diplomater utvises etter drap i Berlin

Tyske myndigheter utviser to russiske diplomater etter en mann fra Georgia ble drept i Berlin tidligere i år.

To russiske diplomater er utvist fra Tyskland etter at en mann fra Georgia ble drept i Berlin i august. Tyske myndigheter mener Russland eller Tsjetsjenia står bak drapet. Her bisettes drapsofferet i sitt hjemland Georgia i august. Foto: AP / Zurab Tsertsvadze / NTB scanpix
To russiske diplomater er utvist fra Tyskland etter at en mann fra Georgia ble drept i Berlin i august. Tyske myndigheter mener Russland eller Tsjetsjenia står bak drapet. Her bisettes drapsofferet i sitt hjemland Georgia i august. Foto: AP / Zurab Tsertsvadze / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Beslutningen er tatt fordi russiske myndigheter ikke har samarbeidet i drapsetterforskningen, opplyser det tyske utenriksdepartementet.

– Til tross for gjentatte krav fra høytstående tjenestemenn, har ikke russiske myndigheter samarbeidet på tilfredsstillende vis i etterforskningen, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet.

Russlands utenriksdepartement fordømmer den tyske avgjørelsen.

Tyskland kan forvente seg at to av deres diplomater blir utvist fra Russland, ifølge formannen i utenrikskomiteen i det russiske underhuset, Leonid Slutskij.

– Har bevis

Meldingen fra Tyskland kommer etter at det tidligere onsdag ble kjent at den føderale politimyndigheten tar over etterforskningen av drapet.

Den tyske politimyndigheten mener de har bevis for at russiske myndigheter eller myndighetene i den russiske republikken Tsjetsjenia var involvert i drapet.

Utenriksdepartementet opplyser ikke hvem som er utvist eller hvilken stilling de har, men begge to var ansatt ved den russiske ambassaden i Berlin. Utvisningen skjer med umiddelbar virkning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer