Det er oppdaget to nye tilfeller av meslingsmitte. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix
Det er oppdaget to nye tilfeller av meslingsmitte. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

Flere smittet av meslinger

To personer smittet av meslinger i Rogaland

I løpet av den siste uken har Dalane legevakt i Eigersund oppdaget to tilfeller av meslingsmitte. Smittevernoverlegen i kommunen avdramatiserer situasjonen.

Publisert
Sist oppdatert

Personer som kan ha vært eksponert for smitte er kartlagt og informert av helsetjenesten. Det er derfor ingen grunn til bekymring, ifølge smittevernoverlegen i Stavanger kommune.

– Kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten tar mulig meslingsmitte svært alvorlig, sier smittevernoverlegg Marit Anda til Stavanger Aftenblad.

Det er ingen sammenheng mellom de to tilfellene. De skal begge ha vært på reise da de ble smittet, opplyser kommunen på sine hjemmesider.

De understreker at det er helt eksepsjonelt at det blir registrert to tilfeller i løpet av fem døgn på en så liten legevakt.

I Norge i fjor ble det registrert 12 tilfeller av den svært smittsomme virussykdommen.

Hittil i år er ett tilfelle blitt påvist i Oslo. Torsdag ble det varslet om sterk mistanke om meslinger hos en innbygger i Nes i Akershus.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer