To personer skutt og såret i Malmö

To personer ble skutt og såret i Malmö lørdag kveld, få minutter etter at politiet rykket ut til meldinger om en eksplosjon i samme by.

Politi undersøker åstedet for skytingen på Möllevångstorget i Malmö der to personer ble skutt. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
Politi undersøker åstedet for skytingen på Möllevångstorget i Malmö der to personer ble skutt. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Klokka 20.57 lørdag kveld fikk politiet melding om en eksplosjon, og seks minutter senere ble det meldt om skyting på Möllevångstorget i Malmö, melder Expressen.

Eksplosjonen skjedde i en bil rundt en kilometer unna torget. Politiet har ikke fått melding om personskader fra eksplosjonen, og det er for tidlig å si om det finnes noen sammenheng.

Samtidig rykket politi og ambulanse rykket ut til meldinger om skyting på en restaurant, der de fant ett av skuddofrene. Kort tid senere ankom ett skuddoffer sykehusets akuttmottak, som av sikkerhetsårsaker delvis er sperret av. Ofrenes tilstand er ikke kjent.

Bombegruppe på vei

– Dette er en veldig offentlig plass med mange mennesker som ferdes, sier politiets pressetalsperson Katarina Rusin til TT.

Hun understreker at det er for tidlig å si om også den andre personen ble skutt utenfor den samme restauranten. Det andre offeret ble kjørt til akutten i privat bil, ifølge Expressen.

Lørdag kveld fikk Malmö-politiet også flere meldinger om en kraftig eksplosjon i sentrum av byen.

– Vi sendte store ressurser til stede, og der fant man en bil med omfattende skader. Den nasjonale bombegruppen er på vei for å undersøke om det finnes noen rester av sprengladningen, sier Rustin.

100 eksplosjoner

Eksplosjonen var svært kraftig og kunne høres flere steder, og det antas å være derfor at politiet ble varslet fra ulike adresser i byen.

– Men vi undersøker også om det kan ha skjedd flere eksplosjoner enn den i bilen. Vi har ikke fått noen rapporter om personskader, sier Rusin.

Området er sperret av, og politiet avhørte lørdag kveld vitner til hendelsen.

Det svenske politiets bombegruppe hadde i løpet av årets ti første måneder rykket ut på 100 eksplosjoner. Flere personer har fått alvorlige skader i eksplosjonene, som ikke har krevd menneskeliv.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer