Frankrike

To personer omkom da bru kollapset i Frankrike

Ei 15 år gammel jente og en lastebilsjåfør mistet livet da en bru kollapset sørvest i Frankrike mandag. Minst to kjøretøy havnet i elven Tarn.

En 15 år gammel jente omkom i ulykken da hengebrua knakk, og bilen hun satt i havnet i elva. Foto: Olivier Le Corre via AP/NTB scanpix
En 15 år gammel jente omkom i ulykken da hengebrua knakk, og bilen hun satt i havnet i elva. Foto: Olivier Le Corre via AP/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En personbil og en lastebil falt i elva da hengebrua kollapset ved Mirepoix-sur-Tarn nord for Toulouse. Ulykken skjedde idet de to bilene kjørte ut på brua fra hver sin kant.

Lastebilsjåføren var savnet etter hendelsen og ble funnet død etter flere timers leting. Sjåføren ble funnet inne i lastebilen.

15-åringen var en av passasjerene i personbilen. Moren hennes og fire andre personer klarte å komme seg ut av bilen. Noen klarte å svømme i land selv, mens andre ble reddet av forbipasserende.

Fem personer fikk alvorlige skader i redningsarbeidet.

Det var en stund uklart om et tredje kjøretøy også hadde havnet i elva, men søket viste at det ikke var tilfelle.

En storstilt redningsaksjon ble satt i gang etter ulykken. Om lag 70 brannfolk deltok, i tillegg til dykkere, en hundepatrulje og tre helikoptre.

TV-bilder viser at brua knakk på to steder, og at mesteparten av brua ligger under elvevannet. Den 155 meter lange hengebrua ble bygd på 1930-tallet og tålte maksimum 19 tonn. Mange fotgjengere, deriblant skolebarn, pleier også å krysse brua.

Brua ble undersøkt i 2017, og det ble da ikke funnet noen feil, ifølge lokale myndigheter. Årsaken til kollapsen skal nå granskes.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer