To personer hentet ut etter å ha vært innesperret i tunnel på Senja

De to personene som satt innesperret i en rassikringstunnel på Senja siden mandag ettermiddag, ble tirsdag formiddag hentet ut.

En bil med to personer sitter skredfast på denne streknignen i Senja. Foto: Statens Vegvesen / skjermdump
En bil med to personer sitter skredfast på denne streknignen i Senja. Foto: Statens Vegvesen / skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg har fått meldinger om at de skal være hentet ut av den tunnelen. De skal være berget, sier trafikkoperatør Håvard Langmo i Vegtrafikksentralen nord til TV 2 litt etter klokken 11.

Kanalen skriver at de to var innesperret i tunnelen i nær 19 timer.

Bilen kjørte inn i området etter at veien ble stengt, opplyser Troms politidistrikt til Nordlys.

Fylkesvei 862 mellom Medfjordbotn og Senjahopen ble mandag klokken 13 stengt på grunn av snøskred og snøskredfare. Klokken 16 samme dag fikk politiet melding om hendelsen.

Det er et ungt par som satt innesperret, ifølge avisen.

– De har måttet overnatte i bilen. De har kommet seg inn i et rasoverbygg og har stått parkert der i natt, sa operasjonsleder Beate Helberg i Troms politidistrikt tidligere tirsdag.

Hun sa at politiet var i dialog med paret gjennom kvelden og natten. Paret satt fysisk fast med bilen fordi det var snø foran og bak, men de klarte å komme seg ut av bilen.

Bent-Arthur Reiertsen, daglig leder i RMT Senja AS, er entreprenør på strekningen. Ifølge ham er det ikke første gang bilister trosser sperringer.

– De gambler med sitt eget liv, så setter de andre trafikanter og våre liv i fare. De får bare stå der til vi åpner veien, sa han til Nordlys.

Det er snakk om to tyske turister, ifølge Reiertsen.