To personer hentet ned fra Galdhøpiggen

To personer som hadde gått opp Galdhøpiggen, gikk feil vei da de skulle ned. I 22-tiden mandag ble de hentet ned.

Juvasshytta i Jotunheimen er en av de mest vanlige utgangspunktet for fotturer til Galdhøpiggen. Foto: Erik Johansen / NTB
Juvasshytta i Jotunheimen er en av de mest vanlige utgangspunktet for fotturer til Galdhøpiggen. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Kl 2207: De nødstedte løftet ned av fjellet. Begge i god behold, skrev Politiet i Innlandet på Twitter.

De to skulle ned til turisthytta Spiterstulen i Visdalen på 1.100 meter over havet, men gikk feil og meldte fra om at de ikke kommer seg videre, opplyser Innlandet politidistrikt på Twitter.

Rundt klokka 21.20 forsøkte Norsk Luftambulanse å løfte de to ned fra fjellsiden. Bakkemannskapene jobbet seg også oppover lia, i tilfelle helikopteret måtte oppgi forsøket på grunn av tåke.

– Redningsressurser er varslet for å lokalisere de to og hjelpe dem ned, skrev politiet i 19.30-tiden.

Politiet ble varslet klokken 18.15. Ifølge Yr.no var det i 19.30-tiden seks kuldegrader på Galdhøpiggen, men temperaturen føles som minus tretten. Det var noe nedbør og nordlig vind på 8 meter i sekundet. På Spiterstulen var det et par plussgrader, litt regn og roligere vindforhold.

Det er også varslet om betydelig snøskredfare i Jotunheimen. Tidligere på dagen gikk det et snøskred fra Lauvnostinden i fjellområdet Dyrhaugstindane i Hurrungane lenger vest i Jotunheimen.

(©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer