To personer hentet ned fra Galdhøpiggen

To personer som hadde gått opp Galdhøpiggen, gikk feil vei da de skulle ned. I 22-tiden mandag ble de hentet ned.

Juvasshytta i Jotunheimen er en av de mest vanlige utgangspunktet for fotturer til Galdhøpiggen. Foto: Erik Johansen / NTB
Juvasshytta i Jotunheimen er en av de mest vanlige utgangspunktet for fotturer til Galdhøpiggen. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Kl 2207: De nødstedte løftet ned av fjellet. Begge i god behold, skrev Politiet i Innlandet på Twitter.

De to skulle ned til turisthytta Spiterstulen i Visdalen på 1.100 meter over havet, men gikk feil og meldte fra om at de ikke kommer seg videre, opplyser Innlandet politidistrikt på Twitter.

Rundt klokka 21.20 forsøkte Norsk Luftambulanse å løfte de to ned fra fjellsiden. Bakkemannskapene jobbet seg også oppover lia, i tilfelle helikopteret måtte oppgi forsøket på grunn av tåke.

– Redningsressurser er varslet for å lokalisere de to og hjelpe dem ned, skrev politiet i 19.30-tiden.

Politiet ble varslet klokken 18.15. Ifølge Yr.no var det i 19.30-tiden seks kuldegrader på Galdhøpiggen, men temperaturen føles som minus tretten. Det var noe nedbør og nordlig vind på 8 meter i sekundet. På Spiterstulen var det et par plussgrader, litt regn og roligere vindforhold.

Det er også varslet om betydelig snøskredfare i Jotunheimen. Tidligere på dagen gikk det et snøskred fra Lauvnostinden i fjellområdet Dyrhaugstindane i Hurrungane lenger vest i Jotunheimen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer