To personer er funnet døde i skredområde på Svalbard

En mann og en kvinne har falt flere hundre meter ned en bratt fjellside og er funnet døde i et skredområde i Hornsund på Svalbard.

Bilde tatt fra Sysselmannens helikopter mot fjellet Kamkrona i Hornsund på Svalbard. En mann og en kvinne er funnet døde i et skredområde her etter å ha falt flere hundre meter nedover en bratt fjellside. Foto: Sysselmannen på Svalbard / NTB scanpix
Bilde tatt fra Sysselmannens helikopter mot fjellet Kamkrona i Hornsund på Svalbard. En mann og en kvinne er funnet døde i et skredområde her etter å ha falt flere hundre meter nedover en bratt fjellside. Foto: Sysselmannen på Svalbard / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De var tilknyttet den polske forskningsstasjonen i Hornsund, opplyser Sysselmannen , som fikk melding om ulykken klokken 11.30 søndag. Begge de døde er polske statsborgere.

De ble funnet omkommet i et vanskelig tilgjengelig skredområde under fjellet Kamkrona øst for stasjonen.

– De to har trolig vært på tur oppå fjellet, og så har de gått ut på en overhengende skavl som har brukket av, sier operasjonsleder Anders Haugerud til NTB.

Politiet holdt søndag kveld på å varsle de pårørende og vil ikke gi mer informasjon om de to før varslingen er gjennomført.

Kvinnen og mannen er sendt til Longyearbyen og skal så snart som mulig sendes videre Tromsø.

De to dro på tur fra stasjonen fredag. Da de ikke kom tilbake til avtalt tid søndag morgen, dro mannskaper fra stasjonen ut for å lete etter dem. De ble funnet omkommet noen timer senere

– Vi sendte et helikopter med lege og politi fra Sysselmannen for å undersøke hva som har skjedd, samt følge opp de øvrige ansatte på basen. De omkomne er nå brakt til Longyearbyen, sier sysselmann Kjerstin Askholt.

Det er til vanlig 14 personer på den polske forskningsstasjonen i Hornsund, som ligger om lag 13 mil sør for Longyearbyen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer