To personer bekreftet omkommet i Kristiansand

Politiet mener det er sannsynlig at de to omkomne personene som er funnet i Søgne i Kristiansand, er de to savnede hummerfiskerne det ble søkt etter.

Flere fartøyer og et redningshelikopter deltok i leteaksjonen etter de to hummerfiskerne. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Flere fartøyer og et redningshelikopter deltok i leteaksjonen etter de to hummerfiskerne. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Politiet i Agder meldte i 18.20-tiden fredag at det var satt i gang en leteaksjon etter to hummerfiskere som ikke hadde kommet tilbake til avtalt tid. De to skulle vært tilbake i havn ved 14-tiden.

To personer som ble funnet livløse i vannet i søksområdet, ble ved 20.15-tiden bekreftet omkommet. Den ene ble meldt funnet klokken 19.45, mens den andre ble meldt funnet et kvarter senere. De pårørende er varslet.

Ifølge politiet er det sannsynlig at de omkomne er de savnede hummerfiskerne, og søket trappes derfor ned.

Det er også funnet en plastbåt med baugen i været.

Flere fartøyer og et redningshelikopter deltok i leteaksjonen. Det var grov sjø og krevende forhold med pålandsvind, sa redningsleder Andreas Ingsøy ved Hovedredningssentralen til NTB ved 19.30-tiden.

De to hummerfiskerne reiste ut med en 18 til 20 fots skjærgårdsjeep.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer