To partier ute av danske regjeringssamtaler

Enhedslisten og Alternativet opplyser at de ikke lenger er en del av regjeringsforhandlingene i Danmark og at Mette Frederiksen vil gå videre med blå blokk.

Enhedslisten og Alternativet sier de ikke lenger er med i regjeringsforhandlingene i Danmark, og at statsminister Mette Frederiksen går videre med den blå blokken. Arkivfoto: Sergei Grits / AP / NTB
Enhedslisten og Alternativet sier de ikke lenger er med i regjeringsforhandlingene i Danmark, og at statsminister Mette Frederiksen går videre med den blå blokken. Arkivfoto: Sergei Grits / AP / NTB Vis mer
Publisert

Talsperson Mai Villadsen i Enhedslistens folketingsgruppe sier tilliten til statsminister Frederiksen er tynnslitt «når hun velger den blå blokken fremfor et rødgrønt flertall».

– Dette er svært alvorlig. Vi ser et nytt Socialdemokrati, som ikke bare lager politikk sammen med den blå blokken, men også vil gå i regjering med dem. Dette er en helt annen Frederiksen enn den som tiltrådte som statsminister, sier Villadsen.

Alternativets partileder Franciska Rosenkilde opplyser at også hennes parti er ute av forhandlingene.

Lederen i Socialistisk Folkeparti (SF), Pia Olsen Dyhr, skriver på Twitter at hun er skuffet over at Frederiksen «velger bort det rødgrønne flertallet», men at SF fortsatt er med i forhandlingene og vil kjempe for rødgrønne løsninger.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer