To pågrepet etter skipsulykken i Østersjøen

En brite og en kroat er pågrepet i forbindelse med etterforskningen av skipsulykken mellom et dansk og britisk lasteskip i Østersjøen natt til mandag.

To lasteskip kolliderte mandag på Østersjøen mellom Ystad og Bornholm. Det danske skipet Karin Hoej kantret og endte opp ned. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
To lasteskip kolliderte mandag på Østersjøen mellom Ystad og Bornholm. Det danske skipet Karin Hoej kantret og endte opp ned. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB Vis mer
Publisert

Hva de er siktet for og hvilke funksjoner de to hadde om bord på det britiskeide lasteskipet, er ikke kjent.

Den svenske kystvakten har hatt mistanke om at alkohol var en medvirkende årsak til ulykken.

Rederiet Scotline Marine Holdings, som eier lasteskipet Scot Carrier, bekrefter at to personer i besetningen hadde alkohol i blodet da ulykken skjedde.

– Alle besetningsmedlemmene på Scot Carrier har rutinemessig blitt testet for alkohol og dop. To medlemmer av besetningen hadde høyere promille enn det som er tillatt, skriver rederiet i en uttalelse.

Det er ikke bekreftet at disse to er de samme som nå er pågrepet.

Ulykken skjedde i 3.30-tiden natt til mandag. Det danske lastefartøyet Karin Hoej og britiskregistrerte Scot Carrier befant seg da mellom Bornholm og Ystad.

En person er bekreftet omkommet, mens en annen ennå er savnet.

(©NTB)

MYSTERIUM: Dykkerfunn i Bergen er et mysterium. Video: Slettaa Dykkerklubb. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer