To omkom og fem er savnet etter eksplosjon i sjokoladefabrikk

To personer omkom og fem er savnet etter en eksplosjon i en sjokoladefabrikk i Pennsylvania i USA fredag. Natt til lørdag ble en funnet i live i ruinene.

En sjokoladefabrikk eksploderte i Pennsylvania i USA i 17-tiden fredag. Fem personer omkom, og seks er fortsatt savnet. Foto: WPVI-TV / 6 ABC via AP / NTB
En sjokoladefabrikk eksploderte i Pennsylvania i USA i 17-tiden fredag. Fem personer omkom, og seks er fortsatt savnet. Foto: WPVI-TV / 6 ABC via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I tillegg ble åtte personer kjørt til sykehus. Eksplosjonen fredag ettermiddag sendte flammer, røyk, støv og skrot til værs, viser et videoopptak på fjernsynsstasjonen WTXF.

Redningsmannskaper har brukt hunder og digitalt bildeutstyr i søket gjennom ruinene lørdag.

Fjernsynsstasjonen WGAL viste bilder av skrot som lå strødd i gaten utenfor og en brann som herjet på stedet flere timer etter eksplosjonen.

Tragedien rammet R.M. Palmer Company , som ifølge eget nettsted har laget godteri siden 1948. Fabrikken spesialiserer seg på sesongrelatert søtsaker til påske, allehelgensaften og valentinsdagen og har 850 ansatte.

Eksplosjonen ødela en bygning og gjorde skader på en tilliggende bygning ved anlegget.

– Fabrikken er nesten helt jevnet med jorda. Bygningen foran, med en kirke og leiligheter, er flyttet fire fot som følge av eksplosjonen, sa ordfører Samantha Kaag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer