To nyfødte fikk identisk fødselsnummer

To nyfødte ved Akershus Universitetssykehus (Ahus) fikk i juni tildelt samme fødselsnummer.

To nyfødte ved Akershus Universitetssykehus (Ahus) fikk sommer tildelt samme fødselsnummer. Foto: Frank May / NTB
To nyfødte ved Akershus Universitetssykehus (Ahus) fikk sommer tildelt samme fødselsnummer. Foto: Frank May / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Avviksmeldingen Ahus har sendt til Datatilsynet viser at selv om dette ble avdekket raskt, så førte en menneskelig feil til at fødselsnumrene ikke ble rettet opp før i begynnelsen av juli, skriver Digi.no.

Først da det ene barnet ble innkalt til time for en behandling, ble det oppdaget at det var feil i pasientjournalene. Alle journalopplysningene på barnet var lagt inn i journalen til det andre barnet.

Om det er datasystemet ved Ahus som har generert to like hjelpenumre, eller om det er oppstått en feil ved at hjelpenumrene er skrevet av og meldt inn til Skatteetaten manuelt, framgår ikke av avviksmeldingen

Ifølge avviksmeldingen er konklusjonen at årsaken er en menneskelig feil og mangel på oppfølging.

Ahus skriver at forvekslingen ikke har hatt betydning for helsehjelpen som er gitt barna, men legger til at det kan oppleves som skremmende at en forveksling av slik karakter kan oppstå, og at det kan oppleves som utrygt.

Datatilsynet opplyser at de ikke kommer ikke til å foreta seg noe i saken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer