To nye pasienter er døde av blodpropp etter å ha mottatt AstraZeneca-vaksinen

Legemiddelverket melder om ytterligere to dødsfall blant pasienter med blodpropp på Oslo universitetssykehus etter å ha mottatt AstraZeneca-vaksinen.

En palestinsk helsearbeider viser frem en vaksine. Foto: NTB scanpix / AFP
En palestinsk helsearbeider viser frem en vaksine. Foto: NTB scanpix / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Legemiddelverket kan ikke utelukke at disse tilfellene kan ha en sammenheng med AstraZeneca-vaksinen, skriver de i en pressemelding.

NTB erfarer at den ene av de to avdøde var helsearbeider.

Norge satte vaksinering med AstraZeneca-vaksinen på vent etter meldinger om et sjeldent sykdomsforløp hos enkelte som hadde fått vaksinen. Fra tidligere hadde to personer som har fått vaksinen i Norge, dødd.

Det er ennå ikke påvist en sammenheng mellom de alvorlige tilfellene av blodpropp og vaksinen.

– Vi har fått melding om to tragiske dødsfall ved Rikshospitalet, blant de fem pasientene som har vært innlagt med det spesielle sykdomsbildet, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket til NTB.

Madsen ønsker ikke å kommentere dødsfallene nærmere, men bekrefter at flere av de fem som har vært innlagt på Oslo universitetssykehus med det sjeldne sykdomsforløpet, var helsearbeidere. Alle de fem innlagte var under 55 år, og tre av disse er nå døde.

– Oslo universitetssykehus har sammen med andre universitetssykehus i Norge gjort voldsomme undersøkelser for å kartlegge disse hendelsene, og denne kartleggingen fortsetter, sier Madsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer