Franske soldater ved åstedet for bombeeksplosjonen i Lyon før helgen. Foto: Sebastien Erome / AP / NTB scanpix
Franske soldater ved åstedet for bombeeksplosjonen i Lyon før helgen. Foto: Sebastien Erome / AP / NTB scanpix Vis mer

To mistenkte pågrepet etter bombeeksplosjon i Lyon

To mistenkte personer er pågrepet etter fredagens eksplosjon i en gågate i Lyon. 13 personer ble såret, hvorav én alvorlig.

Publisert
Sist oppdatert

Den ene personen ble pågrepet da han mandag morgen gikk av en buss i Lyon. Han skal straks ha strakt armene i været og overgitt seg til politiet. Vedkommende skal ha blitt identifisert på bakgrunn av opptak fra overvåkingskameraer.

Han beskrives som en 24 år gammel IT-student, som ikke tidligere er kjent for politiet. Ifølge avisen Le Figaro er han algerisk statsborger.

Påtalemyndigheten i Paris bekrefter at det dreier seg om den antatte gjerningsmannen. Pågripelsen ble først omtalt offentlig av innenriksminister Christophe Castaner på Twitter mandag.

Opplysningen om at enda en mistenkt er pågrepet, ble gitt av Lyons ordfører Gérard Collomb til TV-kanalen BFMTV mandag. Ifølge ikke navngitte politikilder er det snakk om en mindreårig gutt som går på videregående skole i Lyon. Han skal også være algerisk statsborger og beskrives som en slektning av 24-åringen.

Politiet etterforsker hendelsen som drapsforsøk og terrorisme. En mann som var blitt observert på sykkel, ble etterlyst av politiet etter bombeeksplosjonen. Sprengladningen er blitt beskrevet som en pakkebombe fylt med skruer og bolter.

Ingen grupperinger har så langt meldt at de står bak eksplosjonen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer