To millioner har ikke sjekket

To måneder etter at skattekortet var klart, er det fortsatt to millioner nordmenn som ikke har sjekket at opplysningene stemmer.

Hvis du vil betale riktig skatt i 2022, kan det være lurt å sjekke skattekortet. Foto: Lise Åserud / NTB
Hvis du vil betale riktig skatt i 2022, kan det være lurt å sjekke skattekortet. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Det melder Skatteetaten i en pressemelding onsdag. De anbefaler at man sjekker.

– Hvis du vil være sikker på at du betaler rett skatt, er det viktig å sjekke at informasjonen vi bruker er riktig, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten.

Skattekortet viser hvor mye skatt som trekkes fra lønn og andre utbetalinger i 2022, og det har vært tilgjengelig siden 15. desember i fjor.

Noen av opplysningene Skatteetaten benytter til utskriving av skattekort for inntektsåret 2022 bygger på informasjon fra skattemeldingen og skatteoppgjøret for inntektsåret 2020 og a-meldingen.

Men senere endringer i livet ditt og i privatøkonomien din vil ofte påvirke hvilken skatt du skal betale.

– Skattetrekket vi har regnet ut for deg, er basert på hvordan vi tror din inntekt, dine utgifter og din formue ser ut i 2022. Samtidig vet vi at både pandemien, regelendringer og endringer i livssituasjonen gjør at dette anslaget kan bli feil. Da kan også skatten bli feil, understreker Gjengedal.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer