To menn varetektsfengslet i fire uker i forbindelse med drapet på Grønland

En mann i 20-årene og en mann i 30-årene er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i forbindelse med drapet på Grønland i Oslo søndag.

En person ble skutt og drept på Grønland i Oslo grytidlig søndag morgen. To menn er nå varetektsfengslet i saken. Foto: Javad Parsa / NTB
En person ble skutt og drept på Grønland i Oslo grytidlig søndag morgen. To menn er nå varetektsfengslet i saken. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fengslingskjennelsene heter det også at begge er underlagt medieforbud i to uker.

Mannen i 30-årene er siktet for drapet, mens mannen i 20-årene er siktet for medvirkning til drap.

Mannen i 20-årene samtykket ikke til varetektsfengsling og begjærte seg løslatt.

– Han nekter enhver form for befatning med drapet, og i det ligger det også at han ikke erkjenner straffskyld, sa mannens forsvarer, advokat Inam Ghous Ali, til NTB søndag. Han gjentok det mandag i forbindelse med fengslingsmøtet, men før kjennelsen ble gitt.

Den drapssiktede mannen i 30-årene samtykket til varetektsfengsling. Dermed foregikk dette møtet som en såkalt kontorforretning. Samtidig har han ikke sagt noe om hvordan han stiller seg til drapssiktelsen.

Natt til søndag ble en mann i slutten av 20-årene skutt og drept på Grønland i Oslo. Han døde på stedet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer