To menn tiltalt for drapsforsøk i Oslo

To menn i 20- og 30-årene er tiltalt for grov kroppsskade og drapsforsøk etter at fem menn barket sammen i Sofienbergparken i Oslo i juni.

To personer er tiltalt for drapsforsøk etter en hendelse i Sofienbergparken i Oslo i juni i fjor. Totalt er tre personer tiltalt i saken, mens to brødre er de fornærmede i rettssaken som starter i august. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
To personer er tiltalt for drapsforsøk etter en hendelse i Sofienbergparken i Oslo i juni i fjor. Totalt er tre personer tiltalt i saken, mens to brødre er de fornærmede i rettssaken som starter i august. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Saken har tidligere blitt omtalt som knivstikking, men ifølge Dagbladets opplysninger ble de livstruende skadene påført med skrujern. Våpenet skal ikke ha blitt funnet.

Det er totalt tre tiltalte i saken. En tredje mann er kun tiltalt for grov kroppsskade, ikke drapsforsøk.

To av de tre tiltalte ble raskt pågrepet etter hendelsen. Den tredje mannen, en da 34 år gammel iraker, ble rundt tre måneder senere pågrepet i Sverige etter å ha blitt internasjonalt etterlyst. Alle de tre skal ha en familierelasjon.

Ifølge Dagbladet er en av politiets teorier at kona og kjæresten til to av de tiltalte på et tidspunkt forlot sine partnere og innledet forhold til de to fornærmede brødrene i saken. Teorien om at dette skal ha ført til drapsforsøk skal de tiltalte ha tilbakevist, ifølge avisa.

Forsvareren til den drapstiltalte 26-åringen sier at hans klient nekter straffskyld. Dagbladet har ikke lyktes å kontakte de to andres forsvarere.

En rekke personer, der blant barn, skal ha vært vitne til hendelsen som skjedde like etter klokken 19.30 på kvelden 4. juni i fjor.

Rettssaken starter i midten av august.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer