Jerusalem:

To menn skutt i okkupert område - 13-årig palestiner mistenkt

To menn er såret etter en skyteepisode i okkuperte Øst-Jerusalem lørdag, ifølge israelske myndigheter. Gjerningspersonen er 13 år, melder israelsk politi.

Israelsk politi sier at det var en 13 år gammel palestiner som skjøt og såret to menn i Øst-Jerusalem lørdag. Foto: Mahmoud Illean / AP / NTB
Israelsk politi sier at det var en 13 år gammel palestiner som skjøt og såret to menn i Øst-Jerusalem lørdag. Foto: Mahmoud Illean / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge israelsk politi var det en 13 år gammel palestiner som sto bak. Politiet har kontroll på den antatte gjerningspersonen og mistenker at det var forsøk på et terrorangrep.

Israelske helsearbeidere sier at det er to menn, en far og en sønn, på 23 og 47 år som ble såret i skyteepisoden, og at tilstanden er moderat til alvorlig.

Hendelsen finner sted dagen etter at sju personer ble drept og flere såret i en skyteepisode nær en synagoge i okkuperte Øst-Jerusalem. Det var det dødeligste angrepet i byen siden 2008.

Ingen tar på seg skylden

42 personer er pågrepet av israelsk politi i forbindelse med fredagens skyteepisode.

Ingen gruppe har ennå sagt at de står bak drapene fredag, men de militante palestinske gruppene Hamas og Islamsk jihad hyller angrepet. Lørdag sier også den iranskstøttede bevegelsen Hizbollah at også de hyller angrepet.

Israels hær styrker sin tilstedeværelse i okkuperte Øst-Jerusalem etter skyteepisoder. Foto: Mahmoud Illean / AP / NTB
Israels hær styrker sin tilstedeværelse i okkuperte Øst-Jerusalem etter skyteepisoder. Foto: Mahmoud Illean / AP / NTB Vis mer

En talsperson for Hamas beskriver det som gjengjeldelse for den israelske militæraksjonen der ni palestinere torsdag ble drept i en flyktningleir på den okkuperte Vestbredden.

Israels hær (IDF) varsler lørdag at de styrker sin tilstedeværelse på den okkuperte Vestbredden som følge av angrepet.

EU: Ikke bruk dødelig våpen

EU gikk lørdag ut med en oppfordring til Israel om å unngå og bruke dødelige våpen.

– EU anerkjenner fullt ut Israels legitime sikkerhetsbekymringer, som bevist av de siste terrorangrepene, men det må understrekes at dødelig makt kun må brukes som en siste utvei når det er helt uunngåelig for å beskytte liv, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell.

Videre sier Borrell at EU sterkt fordømmer angrepene i det okkuperte Øst-Jerusalem.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer