- To lavtrykk kommer til å dominere været i helgen

Mye nedbør på vei.

Våre nordligste fylker får det beste været den siste vinterferiehelgen. Ellers blir det mye nedbør over store deler av landet både lørdag og søndag.

Det blir ingen solfylt avslutning på vinterferien for de fylkene som har skoleferie denne uka. Stort sett blir det vått og mildt over hele landet, men Troms og Finnmark er de fylkene hvor det blir mest oppholdsvær.

Vått i sør

– Det blir verst sør for Stad og Dovre, sier statsmeteorolog Mariann Foss til NTB.

To lavtrykk blir liggende utenfor kysten, ett i Nordsjøen og ett nord i Norskehavet.

– Disse kommer til å dominere været på søndag. Det blir regn i store deler av landet, og snø i høyden. Møre og Romsdal, Trøndelag og Nord-Norge får ikke så veldig mye nedbør søndag. Det kan blåse kuling utsatte steder i landet, sier Foss.

Troms og Finnmark blir trolig de eneste stedene med oppholdsvær. Både kysten og fjellet i store deler av landet er utsatt for kuling.

Mildt

En trøst kan være at det heller ikke blir en spesielt kald helg noe sted i landet. De fleste steder i lavlandet kan få plussgrader.

– Det blir nok trolig plussgrader i hele landet på lørdag og søndag. Men noe kaldere og snø i høyden, forteller statsmeteorologen.

I fjellområdene i Sør-Norge kan det bli 4-5 minusgrader i helgen. I Finnmark og Troms vil det trolig variere mellom en halv minusgrad og en halv plussgrad. (©NTB)