To kvinner funnet i live etter 122 timer i Tyrkia

To kvinner er funnet i live i ruinene av sammenraste bygninger i Tyrkia etter at de hadde ligget begravd i 122 timer etter jordskjelvene.

Tyrkiske redningsarbeidere finner fortsatt overlevende i ruinene. Her redder de en 36-åring i Hatay fem dager etter jordskjelvet. Foto: Can Ozer / AP / NTB
Tyrkiske redningsarbeidere finner fortsatt overlevende i ruinene. Her redder de en 36-åring i Hatay fem dager etter jordskjelvet. Foto: Can Ozer / AP / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge tyrkiske myndigheter er en av kvinnene 70 år gamle Meneske Tabak som ble reddet fra en bygning i provinsen Kahramanmaraş.

Hun ble etter redningsaksjonen innhyllet i et teppe og båret bort til ambulansen av redningsarbeidere, melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Den andre kvinnen var 55 år gamle Masallah Cicek, som ble reddet ut fra ruiner i Diyarbakir, den nest største byen sørøst i Tyrkia.

Tyrkias visepresident Fuat Oktay opplyste natt til lørdag at i alt 67 personer er gravd fram i live det siste døgnet.

Dødstallene etter jordskjelvene i Tyrkia og Syria passerte lørdag morgen 24.000. I Tyrkia får om lag 80.000 mennesker behandling på sykehus, og over en million mennesker er blitt hjemløse, ifølge tyrkiske myndigheter.

(©NTB)

Mer om