To journalister drept i Mexico

En kollega legger ned et kamera ved en minnemarkering for den drepte fotojournalisten Margarito Martinez. Foto: Gregory Bull / AP / NTB.
En kollega legger ned et kamera ved en minnemarkering for den drepte fotojournalisten Margarito Martinez. Foto: Gregory Bull / AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Journalisten Lourdes Maldonado Lopez er drept i grensebyen Tijuana i Mexico søndag, det andre drapet på en journalist i byen på en uke.

Det opplyser den lokale statsadvokaten. Maldonado hadde nettopp vunnet et søksmål mot et TV-selskap eid av en mektig lokalpolitiker, og ble skutt mens hun satt i et kjøretøy.

Mexico er et av de farligste landene i verden å være journalist i. Organisasjoner som Reportere uten grenser sidestiller forholdene i Mexico med land som Afghanistan og Jemen, og minst sju journalister ble drept i landet i 2021.

Forrige mandag ble fotojournalisten Margarto Martinez funnet drept nær hjemmet sitt i Tijuana. Han spesialiserte seg på krimrapportering.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer