To fiskere savnet i Kristiansand - stor redningsaksjon

Flere fartøyer og et redningshelikopter leter etter to savnede hummerfiskere ved Søgne i Kristiansand kommune. Det er grov sjø og krevende forhold.

Redningshelikopteret SAR Queen fra Sola bruker søkelysene i letingen etter de savnede hummerfiskere ved Langenes utenfor Søgne i Kristiansand kommune. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Redningshelikopteret SAR Queen fra Sola bruker søkelysene i letingen etter de savnede hummerfiskere ved Langenes utenfor Søgne i Kristiansand kommune. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Hovedredningssentralen (HRS) satte i gang leteaksjonen etter at politiet i Agder varslet klokken 17.29 om at hummerfiskerne ikke hadde kommet tilbake til avtalt tid.

Et redningshelikopter var på plass i søksområdet like før klokken 19. Lokale søk- og redningsfartøyer, blant annet to redningsskøyter og en brannbåt, var da allerede i gang med å lete etter de to fiskerne.

Politiet er på stedet med innsatsleder og patrulje. Frivillige søkemannskaper er varslet for å søke langs land ved Langenes, skriver politiet på X/Twitter.

– Det er grov sjø og krevende forhold med pålandsvind, forteller redningsleder Andreas Ingsøy ved HRS til NTB.

– Hva slags båt reiste de to savnede ut i?

– En 18 til 20 fots skjærgårdsjeep.

– Er det en båt som egner seg i slikt vær?

– Det har vært økende vær i kveld, de har nok gått ut i roligere vær.

De to hummerfiskerne reiste ut fredag formiddag og skulle være tilbake i havn ved 14-tiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer