To fikk sparken på grunn av feil værmelding 20. august

Titusener møtte opp for å se på Europas største fyrverkerishow i Budapest lørdag. Det skulle ha funnet sted forrige helg, men ble avlyst da det ble meldt regn.

Arrangementet skulle ha blitt holdt 20. august, men ble utsatt på grunn av en værprognose som tilsa at det var stor sannsynlighet for regnvær. Regnet uteble og de to øverste lederne i landets meteorologiske institutt fikk derfor sparken. Foto: Peter Lakatos / MTI / AP
Arrangementet skulle ha blitt holdt 20. august, men ble utsatt på grunn av en værprognose som tilsa at det var stor sannsynlighet for regnvær. Regnet uteble og de to øverste lederne i landets meteorologiske institutt fikk derfor sparken. Foto: Peter Lakatos / MTI / AP Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Forrige helgs avlysning skjedde som følge av en værmelding der det het at hovedstaden høyst sannsynlig kom til å bli rammet av kraftig regnvær.

Andre deler av Ungarn ble rammet av uværet, men i Budapest uteble regnet.

Det førte til at myndighetene mandag sparket to av lederne i Ungarns meteorologiske institutt.

Statsminister Viktor Orbans stabssjef Gergely Gulyas sier at oppsigelsene er knyttet til værmeldingen 20. august, og at dette var dråpen som fikk begeret til å flyte over. Instituttet hadde tidligere kommet med prognoser som ikke holdt vann, påpeker regjeringen.

Onsdag utpekte regjeringen et av instituttets økonomisjefer som ny midlertidig leder. Av 19 ledere i instituttet var han den ene av to som ikke skrev under på et brev med krav om at de to som hadde fått sparken, måtte bli gjeninnsatt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer