Pakistan:

To ekspresstog kolliderte: Minst 35 døde

Minst 35 passasjerer mistet livet og flere titalls ble skadd da to ekspresstog kolliderte sør i Pakistan mandag, opplyser politiet og jernbanemyndighetene.

Togvogner lå veltet etter kollisjonen. Foto: Inter Services Public Relations via AP / NTB
Togvogner lå veltet etter kollisjonen. Foto: Inter Services Public Relations via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ulykken skjedde i et avsidesliggende område i Ghotki-distriktet i provinsen Sindh før daggry. Der hadde først et ekspresstog sporet av. Like etter kjørte et fullt intercitytog inn i det avsporede ekspresstoget, opplyser politiet.

Mandag formiddag var fortsatt et ukjent antall personer innesperret i de ødelagte vognene nær Daharki, opplyser en jernbanetalsmann. Redningsarbeidere har bedt om å få hastetilsendt spesialutstyr for å få hentet ut de som sitter innesperret, opplyser han.

Soldater og redningsarbeidere på stedet etter kollisjonen mandag. Foto: Inter Services Public Relations via AP / NTB
Soldater og redningsarbeidere på stedet etter kollisjonen mandag. Foto: Inter Services Public Relations via AP / NTB Vis mer

– Stedet er langt unna og derfor har vi litt trøbbel med redningsarbeidet, sa han, og la til at minst seks vogner ble ødelagt i ulykken.

Opptak fra mobiltelefoner vist på fjernsyn viser flere grønne togvogner som ligger på siden. Et videoklipp viser helsepersonell som hjelper en bevisstløs passasjer hvis underkropp var fastklemt mellom seteradene.

Det er foreløpig uklart hva som forårsaket avsporingen og den påfølgende kollisjonen.

Statsminister Imran Khan sier han er sjokkert over ulykken og lover full gransking.

Togulykker er vanlige i Pakistan, der regjeringer i mange år har gjort lite for å bedre et dårlig vedlikeholdt signalsystem og gamle jernbanespor som landet arvet etter den tidligere kolonimakten Storbritannia.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer