Tel Aviv:

To drept og åtte såret i skyting

Minst to personer er skutt og drept og åtte såret i sentrum av Tel Aviv, ifølge et sykehus i nærheten av åstedet. Den antatte gjerningspersonen er på frifot.

Israelsk politi på åstedet for skytingen i Tel Aviv torsdag kveld. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB
Israelsk politi på åstedet for skytingen i Tel Aviv torsdag kveld. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble først meldt om flere gjerningspersoner, men politiet i Israel sa senere at de bare har én mistenkt. Massive styrker leter etter ham, skriver avisa Haaretz.

Skytingen fant sted i sentrum av Tel Aviv, i en travel gate med mange kafeer og restauranter. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB
Skytingen fant sted i sentrum av Tel Aviv, i en travel gate med mange kafeer og restauranter. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB Vis mer

Motivet for skytingen er foreløpig ikke kjent, men hendelsen torsdag kveld fant sted i en tid med økt uro etter en rekke angrep utført av palestinere.

Ambulansetjenesten Magen David Adom har fått rapporter om skyting flere steder i Tel Aviv, deriblant i den travle Dizengoff-gata der det er flere barer og restauranter.

Tilstanden for fire av de åtte sårede betegnes ifølge Haaretz som kritisk.

Statsminister Naftali Bennett fulgte situasjonen torsdag kveld fra det israelske militærets hovedkvarter, som også ligger i sentrum av Tel Aviv, opplyser kontoret hans.

Israelske sikkerhetsstyrker jakter på gjerningspersoner i nærheten av åstedet for skytingen i Tel Aviv torsdag kveld. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB
Israelske sikkerhetsstyrker jakter på gjerningspersoner i nærheten av åstedet for skytingen i Tel Aviv torsdag kveld. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB Vis mer

Israel satte nylig inn soldater for å hjelpe politiet med å håndtere en voldsbølge som krevde elleve menneskeliv på én uke, like før den islamske fastemåneden ramadan startet. 29. mars ble fem personer skutt og drept da en væpnet mann på motorsykkel åpnet ild i Bnei Brak i utkanten Tel Aviv.

I fjor var demonstrasjoner og sammenstøt under ramadan bakteppet for den elleve dager lange Gaza-krigen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer