Det blir stadig færre ville tigre i verden. Denne lever i en dyrehage i Ahmadabad i India. Foto: AP / NTB scanpix
Det blir stadig færre ville tigre i verden. Denne lever i en dyrehage i Ahmadabad i India. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

To drept av ville tigre de siste dagene

To mennesker er blitt drept av ville tigre nær en nasjonalpark sørvest i Nepal de siste dagene, opplyser viltvokterne i parken.

Publisert

En 71 år gammel mann ble drept av en vill tiger nær nasjonalparken Bardia søndag. Mannen var i ferd med å fôre grisene sine da tigeren angrep.

– Det virker som om tigeren var ute etter grisen og at mannen kom i veien, sier viltvokteren Ashok Bhandari.

Torsdag ble en 56 år gammel kvinne drept i det samme området. Kvinnen arbeidet på gården sin da tigeren gikk til angrep.

Viltvoktere og politiet forsøker nå å kartlegge tigrenes bevegelser i området.

– Dersom disse angrepene fortsetter, vil vi fange dyret og plassere det i en innhegning noen dager, sier Bhandari.

Nepal er hjem for 235 ville tigre, som er utrydningstruet og lever i beskyttede områder sør i landet, nær grensa til India. Det er ikke uvanlig at de angriper mennesker.

Færre enn 3.900 tigre lever nå vilt i verden. Rundt 120 ville tigre er de siste 20 årene drept årlig, ifølge organisasjonen Traffic, som overvåker ulovlig handel med utrydningstruede dyrearter.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.