To drept av ville tigre de siste dagene

To mennesker er blitt drept av ville tigre nær en nasjonalpark sørvest i Nepal de siste dagene, opplyser viltvokterne i parken.

Det blir stadig færre ville tigre i verden. Denne lever i en dyrehage i Ahmadabad i India. Foto: AP / NTB scanpix
Det blir stadig færre ville tigre i verden. Denne lever i en dyrehage i Ahmadabad i India. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

En 71 år gammel mann ble drept av en vill tiger nær nasjonalparken Bardia søndag. Mannen var i ferd med å fôre grisene sine da tigeren angrep.

– Det virker som om tigeren var ute etter grisen og at mannen kom i veien, sier viltvokteren Ashok Bhandari.

Torsdag ble en 56 år gammel kvinne drept i det samme området. Kvinnen arbeidet på gården sin da tigeren gikk til angrep.

Viltvoktere og politiet forsøker nå å kartlegge tigrenes bevegelser i området.

– Dersom disse angrepene fortsetter, vil vi fange dyret og plassere det i en innhegning noen dager, sier Bhandari.

Nepal er hjem for 235 ville tigre, som er utrydningstruet og lever i beskyttede områder sør i landet, nær grensa til India. Det er ikke uvanlig at de angriper mennesker.

Færre enn 3.900 tigre lever nå vilt i verden. Rundt 120 ville tigre er de siste 20 årene drept årlig, ifølge organisasjonen Traffic, som overvåker ulovlig handel med utrydningstruede dyrearter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer